Bob Carr

dlouhodobý zastánce makrobiotického životního stylu

 

Bob se narodil v roce 1945. Ve věku 24 let významně změnil svůj dosavadní způsob života. Změnil svou stravu, která do té doby byla založena hlavně na mase, sýrech, vejcích, cukru a alkoholu na stravu se základem z ekologicky pěstovaných obilovin, luštěnin a zeleniny. Změnil také svůj ponejprv kritický a vzdorný pohled na přirozenou stravu – nakonec ji s nadšením přijmul a začal pociťovat její blahodárné účinky jak na sobě, tak začal pevně věřit tomu, že to je ta pravá cesta pro celé lidstvo. Makrobiotika změnila jeho život prakticky, fyzicky, citově i duchovně. Jako lektor a konzultant pak měl a stálé má možnost vidět mnoho a mnoho lidí, kteří si dokázali zlepšit zdraví – dokonce i z pokročilých, závažných degenerativních onemocnění.

Bob dlouho studoval s hlavními osobnostmi světové makrobiotiky – s Michiem a Aveline Kushiovými, Hermanem a Cornelií Aiharovými, Limou Ohsawou, Naburo Muramotem, Madam Rivierou, Masanobu Fukuokou a dalšími. Poté začal vymýšlet vlastní projekty a zřídil továrnu na tofu v Clevelandu (Cleveland Tofu Company) a také založil Cleveladské Východo-západní centrum (East West Center of Cleveland).
Učil také shiatsu (energetickou masáž) a orientální medicínu na Univerzitě v Ohiu, stal se ředitelem Kushi Institutu v Německu, vyučoval shiatsu v Kushi Institutu v Japonsku a byl jedním z učitelů Levelu III v Kushi Institutu v Becketu (Masssachusetts). Byl hostem a někdy i hlavním kuchařem na Letním makrobiotickém kempu French Meadows (French Meadows Macrobiotic Summer Camp) v Kalifornii a učil na mnoha letních konferencích po celé Americe. Také učil a konzultoval na „Holistické dovolené“ (Holistic Holiday) což je dovolená na lodi plující Karibikem (Sea Carribean cruise). Strávil 5 let v Německu, byl aktivní v Mnichovské makrobiotické asociaci, a tak se dostal i k organizaci různých týdenních makrobiotických dovolených v rakouských Alpách.

Bob také aktivně přispívá do různých makrobiotických časopisů a sborníků v Americe (East West Journal), v Německu (Dass Grosse Leben) a také v České republice (Zrnění). Napsal také knihu s názvem Energie jídla, která je dostupná pouze v češtině.

Po letech, co se Bob soustředil na zdravotní a léčebné aspekty aplikované makrobiotiky, nyní věnuje svou pozornost Wonder Full Life Centru, kde tyto své znalosti využívá. Také se aktivně věnuje přírodnímu zemědělství a duchovním praktikám.

S Bobem se můžete sjednat konzultaci, také dělá přednášky a prezentace o makrobiotice a tradiční a orientální medicíně a duchovních praktikách. Je to výborný shiatsu masér. Vřele doporučujeme masáž od Boba, po které se člověk cítí jako znovuzrozený.

Boba můžete kontaktovat na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Go to top